Krásný zbytek víkendu Všem 🫶 @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Kaše | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran zátáhneme na pánvi dozlatova. Hned za tepla potřeme hořčicí a obalíme ve směsi kešu, petrželky a solí (vše jsem spolu rozemlela v mlýnku na jemno). Pečeme na 180 cca 10 minut a poté necháme chvíli maso v teple odpočinout než zakrojíme.
-
Kaše: Květák uvaříme doměkka v osolené vodě, poté scedíme a rozmixujeme s máslem.
Makronutrienty
22%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 509 kJ | 2 086 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 499 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,91 g
1,43 g |
20,1 g
5,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,491 SVJ | 2,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,43 g
1,88 g |
30,5 g
7,73 g |
Bílkoviny | 10 g | 41,2 g |
Sůl | 1,2 g | 4,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů