Větrníčky s uzeným lososem a ricottou

Crusty Corner

Tyhle větrníčky jsou naplněné lahodným ricottovým krémem s křenem a koprem, který chuti uzeného lososa dává krásně vyniknout. Samozřejmě, že zdobené by měly být snítkou kopru.

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
voda 160 ml
olej řepkový 120 ml
hladká mouka pšeničná 160 g
sůl 1 špetka
vajíčka 5 kusů
losos uzený 200 g
ricotta, syrovátkový sýr 450 g
křen selský, kořen 2 lžíce
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, vsypeme mouku a mícháme až se těsto nelepí a vytvoří jednu hroudu. Chvilku necháme odstát a pak (děkuji Bohu za Kitchenaid:-) po jednom vmícháme vejce. Pořádně a neulejvat se s mícháním.

  2. Na plech vyložený papírem nastříkáme věnečky, popřípadě tedy kopečky, aby z nich posléze v troubě vyskočily krásné větrníčky. A aby vyskočily, zapíšeme si za uši dvě zásadní věci:a) plech s větrníčky pocákáme vodou, b)zavřením dvířek trouby pro nás větrníčky přestanou existovat až do zazvonění budíku po 15 - 20 minutách. Ať nikoho nenapadne otevírat dvířka! Až ty nafouknuté nádhery zchladnou, můžou se krájet a plnit, nebo strčit na mrazák a krájet a plnit kdykoliv jindy.

  3. Ricottu vymícháme s koprem, křenem a kořením, dosolíme. Zdobícím sáčkem nastříkáme do větrníků, ozdobíme lososem a snítkou kopru.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů