Vláčný dýňový dort s vůní podzimu a skořice - LC
Zdravý nízkosacharidový dezert od Lady Michové, děkujeme!
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Dušení
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
erythritol, sukrin | 60 g |
dýňové pyré | 200 g |
bílý jogurt smetanový | 100 g |
mandlová mouka | 120 g |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
mouka kokosová | 30 g |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
máslo čerstvé | 100 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
čokoláda hořká, 90% | 20 g |
Postup přípravy
-
Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt a pyré a zašleháme a pak smíchané sypké ingredience a dobře promícháme. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto dáme do dortové formy (boky vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 25 - 30 minut, podle typu trouby.
-
Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme půlkou kakaového krému. Přiklopíme a natřeme zbytkem. Dáme zatuhnout do ledničky. Pak natřeme tvarohovým krémem a nazdobíme. Necháme uležet v ledničce přes noc.
-
Ušleháme si suroviny na krémy.
-
Posypáno nasekanou 99% čokoládou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů