Vláčný dýňový dort s vůní podzimu a skořice - LC

Zdravý nízkosacharidový dezert od Lady Michové, děkujeme!

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
erythritol, sukrin 60 g
dýňové pyré 200 g
bílý jogurt smetanový 100 g
mandlová mouka 120 g
ořechy vlašské mleté 50 g
mouka kokosová 30 g
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
skořice mletá 1 lžička
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 100 g
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
erythritol, sukrin 4 lžičky
tvaroh měkký tučný 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
erythritol, sukrin 1 lžička
čokoláda hořká, 90% 20 g

Postup přípravy

  1. Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt a pyré a zašleháme a pak smíchané sypké ingredience a dobře promícháme. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto dáme do dortové formy (boky vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 25 - 30 minut, podle typu trouby.

  3. Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme půlkou kakaového krému. Přiklopíme a natřeme zbytkem. Dáme zatuhnout do ledničky. Pak natřeme tvarohovým krémem a nazdobíme. Necháme uležet v ledničce přes noc.

  4. Ušleháme si suroviny na krémy.

  5. Posypáno nasekanou 99% čokoládou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů