Vynikající mrkvový koláč

Jídelní plán

Vynikajúci koláčik, zachladený je mňamkový

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mrkev 600 g
mléko rostlinné 1,5 hrnků
slunečnicový olej 0,5 hrnku
hladká mouka špaldová 1,5 hrnků
polohrubá mouka špaldová celozrnná 0,5 hrnku
kypřící prášek do pečiva 1 kus
vanilkový extrakt 1 lžička
skořice mletá 1 lžička
marmeláda meruňková, džem 200 g
šlehačka, rostlinná alternativa 250 g
sirup javorový 2 lžíce
ořechy kešu 100 g

Postup přípravy

  1. Nachystajte si dve väčšie misky. Do jednej nastrúhajte 600g mrkvy, prilejte 1,5 hrnčeka rastlinného nápoja, 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja, premiešajte. Do druhej nádoby nasypte 1,5 hrnčeka špaldovej múky hladkej a 1 hrnček špaldovej múky celozrnnej, 1 kypriaci prášok, vanilku bourbon, mletú škoricu. Premiešajte. Obidve zmesi zmiešajte dohromady.

  2. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov cca hodinku (podľa vlastnej rúry). Ešte teplý koláč potrite domácim marhuľovým lekvárom a nechajte vychladnúť. Zachladenú kokosovú šľahačku vyšľahajte s 2 PL javorového sirupu, potrite ňou koláč a posypte vychladnutými opraženými kešu orechami.

  3. Koláčik je sladučký vďaka džemu aj šľahačke, takže v ceste cukor vôbec nechýba

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů