Vynikající mrkvový koláč
Vynikajúci koláčik, zachladený je mňamkový
- 35m
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 600 g |
mléko rostlinné | 1,5 hrnků |
slunečnicový olej | 0,5 hrnku |
hladká mouka špaldová | 1,5 hrnků |
polohrubá mouka špaldová celozrnná | 0,5 hrnku |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
marmeláda meruňková, džem | 200 g |
šlehačka, rostlinná alternativa | 250 g |
sirup javorový | 2 lžíce |
ořechy kešu | 100 g |
Postup přípravy
-
Nachystajte si dve väčšie misky. Do jednej nastrúhajte 600g mrkvy, prilejte 1,5 hrnčeka rastlinného nápoja, 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja, premiešajte. Do druhej nádoby nasypte 1,5 hrnčeka špaldovej múky hladkej a 1 hrnček špaldovej múky celozrnnej, 1 kypriaci prášok, vanilku bourbon, mletú škoricu. Premiešajte. Obidve zmesi zmiešajte dohromady.
-
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov cca hodinku (podľa vlastnej rúry). Ešte teplý koláč potrite domácim marhuľovým lekvárom a nechajte vychladnúť. Zachladenú kokosovú šľahačku vyšľahajte s 2 PL javorového sirupu, potrite ňou koláč a posypte vychladnutými opraženými kešu orechami.
-
Koláčik je sladučký vďaka džemu aj šľahačke, takže v ceste cukor vôbec nechýba
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů