Dlouho sem je nedělala, tak sem měla strach, že sem zapomněla, jak se motají
- 2h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
250 ml |
250 ml |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Vypracujeme si hladké, vláčné těsto. Necháme asi hodinu kynout. Poté si rozdělíme na stejné díly, vytvarujeme bochánky. Z bochánků vyválíme ovál a zavineme a rukou válíme, aby byl tenký a měl tvar rohlíku. Dáme na plech dokynout. Troubu si předehřejeme zhruba na 200st. Postříkáme vodou, posypeme mákem a pečeme do zlatova.
Makronutrienty
78%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 130 kJ | 310 kJ |
Kalorická hodnota | 270 kcal | 74 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,5 g
1,35 g |
12,7 g
0,369 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,65 SVJ | 1,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,79 g
2,81 g |
1,86 g
0,769 g |
Bílkoviny | 6,19 g | 1,7 g |
Sůl | 1,24 g | 0,341 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů