Barevné, zdravé lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na jemně nakrájené slanině osmažím cibulku, přidám česnek a na plátky nakrájené žampiony, posypu drceným kmínem a chvíli restuji. Vložím špenát, rajčátka, posypu kari, kurkumou, osolím, opepřím, zaliji šlehačkou a nechám krátce povařit.
Makronutrienty
26%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 460 kJ | 1 416 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 338 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,46 g
0,857 g |
13,7 g
2,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,446 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,68 g
4,37 g |
29,8 g
13,4 g |
Bílkoviny | 2,81 g | 8,65 g |
Sůl | 8,72 g | 26,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů