Zapékané müssli - bezlepkové s domácím ovocem

Oli

Müssli si kupujeme ve zdravé výživě, je celkem drahé a většinou plné přidaného cukru. Toto je úžasně voňavé, bez cukru a s doma usušeným ovocem (moje skvělá mamka suší celé léto), i vlašáky jsou od ní:). Kdo ochutnal, už k snídani nechce jiné...

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 250 g
med včelí 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce
skořice mletá 1 lžička
sušené ovoce s ořechy / semínky 200 g
ořechy vlašské 2 hrsti
mandle 1 hrst
semínka směs 50 g

Postup přípravy

  1. Vezmeme sušené ovoce, které máme rádi. Já mám štěstí, že je vše doma sušené, ze zahrady. Nakrájíme na kousky. Ořechy nasekáme.

  2. Rozpustíme si máslo, smícháme s medem a směsí polijeme připravené bezlepkové vločky. Promícháme. Přidáme vše ostatní, dobře promícháme a dáme na velký plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme asi 15 minut/170°C, já vždy s něčím dalším jako "vytížení" trouby. Klidně udělejte z celého sáčku vloček (500g), všichni vám budou ujídat závratnou rychlostí. Müssli totiž krásně voní máslem a skořicí...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů