Výborná a jednoduchá avokádová pomazánka. A do pěti minut hotová.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Avokádovou pomazánku dělám většinou velice jednoduše. Všechny suroviny dám do robota a několika pulsy rozsekám. Jen česnek je dobré utřít dopředu - šikula se vyhýbá čepelím jak se dá.
Pokud nemáte robot, rozetřu avokádo s krémovým sýrem, lisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Veškeré ostatní suroviny rozsekám na jemno a přidám do směsi.
Avokádovou pomazánku můžete podávat s pečivem nebo zeleninou.
Makronutrienty
27%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 608 kJ | 675 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 161 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,06 g
1,91 g |
6,73 g
2,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,606 SVJ | 0,673 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
2,83 g |
14,2 g
3,14 g |
Bílkoviny | 3,72 g | 4,13 g |
Sůl | 0,833 g | 0,925 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů