Na dovolenke na Santoorini som sa nevedela dojest tuniakoveho salatu, tak si ho teraz robim aj doma
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
40 g |
40 g |
2 g |
2 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Vsetku zeleninu nakrajam , pridam sol, kopor, citronovu stavu, olej, tuniaka z konzervy, premiesam a na tanieri posypem syrom a dobru chut
Makronutrienty
14%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 603 kJ | 2 321 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 555 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,1 g
0,527 g |
11,9 g
2,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,31 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
3,67 g |
47,4 g
14,1 g |
Bílkoviny | 6,29 g | 24,2 g |
Sůl | 1,09 g | 4,18 g |
Alergeny
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů