Jako guláš, ale vylepšený nízkosacharidový (LC) oběd kapustou.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Masový základ jako na guláš, jen dávám míň mleté papriky. Až je maso skoro hotové, přidám kapustu - dnes hlávkovou. Podusím vše do měkka, dochutím, dobrou chuť, hotovo.
Makronutrienty
26%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 326 kJ | 2 094 kJ |
Kalorická hodnota | 77,8 kcal | 501 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,45 g
1,14 g |
28,6 g
7,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,445 SVJ | 2,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,48 g
0,78 g |
16 g
5,02 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 65,4 g |
Sůl | 1,48 g | 9,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů