- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na kaši | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
vláknina psyllium, jitrocelová 1,5 lžic |
1,5 lžic |
6 kusů |
6 kusů |
6 lžic |
6 lžic |
Na servírování | |
1 oříšek |
1 oříšek |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Polovinu mléka dáme na mírném plameni vařit. Do druhé části pečlivě vmícháme bílky a psyllium. Receptu jsou dvě lžičky – vyjde z toho velmi hustá kaše. Pokud vám vyhovuje řidší, lze dát psyllia o polovinu méně. Pokud chcete více bílkovin, lze zase přidat ještě například trochu vanilkového proteinu. Nejjednodušší cestou je rozmíchat bílky s mlékem v mixéru na smoothie a pak jedním plusem ještě vmíchat suché suroviny. Hotové za stálého míchání přidáme do vařícího mléka. Směs se začne velmi rychle srážet a houstnout a pokud nebudete míchat tak i připalovat. Necháme dostatečně prohřát a můžete servírovat.
V dalším kastrůlku smícháme mléko s vanilkovým extraktem a pro chuť i trochu rumu – krátce svaříme a přidáme rozpustit máslo a sladidlo. Jakmile se vše spojí, polijeme horkým rozvarem kaši, posypeme ovocem a skořicí.
Makronutrienty
10%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 1 027 kJ |
Kalorická hodnota | 64 kcal | 245 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,01 g
0,471 g |
3,88 g
1,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,101 SVJ | 0,388 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,38 g
0,993 g |
16,8 g
3,81 g |
Bílkoviny | 4,96 g | 19 g |
Sůl | 0,116 g | 0,446 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů