Krůtí roláda, vařená kedlubna, lodičky salátu plněné nastrouhanou mrkví a bílou paprikou, slunečnicovými semínky a zakápnuté extra panenským olivovým olejem, k tomu ještě několik plátků okurky - výborné lowcarb jídlo :)
- 1h:10m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
150 g |
150 g |
40 g |
40 g |
5 kusů |
5 kusů |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Roláda: krůtí prso (cca 1 kg) dle potřeby nakrojit a rozklepat tak, aby vnikl pěkný obdélník. Osolit, opepřit, pomazat dijónskou hořčicí (2 lžičky). Poklást plátky anglické slaniny (10 plátků) a polotvrdého sýru (dala jsem tři plátky 45% Eidamu). Náplň smažená vajíčka (5 ks), hrášek (cca 60 g) a jedna kapie nakrájená na proužky.
-
Stočit pomocí fólie - nejdříve boky, aby nic nevypadávalo. Nakonec omotat nití. Přenést na plech s pečícím papírem a poklást ještě kousky másla. Péct zhruba hodinu, určitě ne víc, ať se maso nevysuší. Nejlepší je plech zakrýt alobalem a ke konci odkrýt.
Makronutrienty
4%
68%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 600 kJ | 9 635 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 2 303 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,06 g
0,38 g |
16,9 g
6,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,106 SVJ | 1,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,39 g
3,04 g |
119 g
48,7 g |
Bílkoviny | 18,2 g | 291 g |
Sůl | 0,805 g | 12,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů