Je období dýní a cuket ,tak jsme pro vás připravili polévku z dýně Hokaido. Je velmi jednoduchá na přípravu, nestrávite moc času u plotny a výsledek výborný.:-)
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
750 ml |
750 ml |
|
1 mg |
1 mg |
|
250 ml |
250 ml |
|
5 lžic |
5 lžic |
Postup přípravy
-
Hokaido dýni si rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky. Spolu s nakrájenou cibulí dáme do pekáče, osolíme a pokapeme olivovým olejem nebo použijeme olej kokosový.
-
Pečeme při 200°C cca 30 minut, dokud dýně nezměkne. Poté přendáme do hrnce a zalijeme vývarem, necháme chvilku podusit a rozmixujeme spolu se smetanou.Dle chuti můžeme přidat zázvor nebo muškátový květ. Chutná výborně a pokud do polévky přidáte osmaženou slaninu, pár semínek a opečený low carb chléb zcela jistě se budete olizovat jako my:-)
Makronutrienty
46%
12%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 222 kJ | 1 170 kJ |
| Kalorická hodnota | 53,1 kcal | 280 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,18 g
2,29 g |
22 g
12,1 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,418 SVJ | 2,2 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,89 g
2,98 g |
20,5 g
15,7 g |
| Bílkoviny | 1,06 g | 5,59 g |
| Sůl | 1,14 g | 6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

