Maková bábovka

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Rychlá, ale skutečně lahodná bábovka plná vápníku :-)

Postup přípravy

  1. Nejprve okrájíme 500g cukety a najemno ji nastrouháme. Poté vyšleháme sníh ze 4 bílků. V další misce ušleháme 4 žloutky s hrnkem cukru a 3mi lžícemi teplé vody. Přidáme hrnek pohankové mouky, 3 lžičky kypřícího prášku, hrnek a půl čerstvě namletého máku a nastrouhanou cuketu. Všechno pořádně prošleháme a nakonec zlehka (ne šlehačem, už jen lžící) vmícháme do těsta sníh

  2. Nalijeme do olejem vymazané a celozrnnou pohankovou moukou vysypané formy na bábovku a dáme na 60 minut zakryté alobalem (který sundáme na posledních 10min) na 180°C do trouby péct.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte