Rychlá, ale skutečně lahodná bábovka plná vápníku :-)
- 1h:15m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
Postup přípravy
-
Nejprve okrájíme 500g cukety a najemno ji nastrouháme. Poté vyšleháme sníh ze 4 bílků. V další misce ušleháme 4 žloutky s hrnkem cukru a 3mi lžícemi teplé vody. Přidáme hrnek pohankové mouky, 3 lžičky kypřícího prášku, hrnek a půl čerstvě namletého máku a nastrouhanou cuketu. Všechno pořádně prošleháme a nakonec zlehka (ne šlehačem, už jen lžící) vmícháme do těsta sníh
-
Nalijeme do olejem vymazané a celozrnnou pohankovou moukou vysypané formy na bábovku a dáme na 60 minut zakryté alobalem (který sundáme na posledních 10min) na 180°C do trouby péct.
Makronutrienty
72%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 850 kJ | 547 kJ |
Kalorická hodnota | 203 kcal | 131 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,4 g
18,7 g |
20,3 g
12,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,14 SVJ | 2,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,37 g
1,16 g |
4,1 g
0,744 g |
Bílkoviny | 5,93 g | 3,82 g |
Sůl | 0,516 g | 0,332 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů