Aneb zdravá verze oblíbeného tiramisu.
Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Spodní vrstva | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
3 hrnky |
3 hrnky |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Vrchní vrstva | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na spodní vrstvu jsem smichala cca 1 hrníček jemných ovesných vloček s 2 rozmackanymi banány, cca 3/4 hrníčku vychladlé kávy, 2lžíce kakaa. Vrchní vrstva - 250g mascarpone jsem vyslehala se stejným množstvím řeckého jogurtu 5% a navrstvila na vlockovou hmotu. Navrch jsem hojně posypala kakaem a dala do lednice ztuhnout. Já nesladila, ale je možné přidat dle chuti do obou vrstev sladidlo, např. cekankovy sirup.
Makronutrienty
47%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 499 kJ | 3 936 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 941 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
2,59 g |
79,4 g
20,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 7,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,92 g
5,05 g |
62,5 g
39,9 g |
Bílkoviny | 3,45 g | 27,3 g |
Sůl | 0,028 g | 0,222 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů