Nepoznáte že jsou bezlepkové, olizovat se bude celá rodina :).
Jsou nadýchané, a ten krém...skoro jak ze Světozoru...
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
3 kusy |
3 kusy |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
Krém | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
Na ozdobu | |
20 kusů |
20 kusů |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto vymícháme, nalijeme na velký plech s pečícím papírem.
Pečeme asi 25 minut/200°C.
-
Ještě teplé potřu rybízovou marmeládou (není nutné).
Nechám schladnout a jdu na krém: vyšlehám tvaroh s nascarpone a vanilcukrem. Pokud servírujete doma, přidala bych šlehačku, aby byla vrstva krému vyšší.
Já dělala cestovní variantu, takže takto.
-
Schladlý korpus překrojím podélně, natřu půlku polovinou krému, přiklopím aby marmeláda byla uvnitř, potřu zbytkem krému a sypu kokosem. Nechám do druhého dne v chladu.
-
Ráno rozkrájím na úhledné porce a mám radost, jak chutná :)).
Maliny jsou žádoucí :))
Makronutrienty
42%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 217 kJ | 1 017 kJ |
Kalorická hodnota | 291 kcal | 243 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,3 g
9,12 g |
17 g
7,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,03 SVJ | 1,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,4 g
8,76 g |
17,8 g
7,32 g |
Bílkoviny | 6,3 g | 5,27 g |
Sůl | 0,488 g | 0,408 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů