OVOCNÝ KOLÁČ

Máme tu období sklizně všeho možného, takže se hodí recept na lowcarb koláč, který je plnohodnotnou snídaní či svačinou. Kdo se bojí kokosové mouky, tak nemusí, protože v tomto případě funguje skvěle.

Děkujeme Tereze Kubešové, více inspirace na Instagramu www.instargam.com/b_to_my_b/

Postup přípravy

  1. Ze všech bílků vyšlehám sníh. 3 žloutky rozmíchám se zakysankou, kokosovou moukou a lžičkou prášku do pečiva. Těsto naleju do dortovky (průměr 23cm) a nakladu na něj ovoce.

  2. Pak si udělám drobenku(rozpuštěné máslo, kokoska, zbylý žloutek a nějaké sladidlo rozmíchám, udělá to typické drobenkové hrudky) a koláč s ní posypu. Peču na 170 kousek přes půl hodiny, podle zlátnutí drobenky. Ke koláči se skvěle hodí jogurt a doplníte tak pořádný kus bílkovin

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte