Lahodný lowcarb dezert od Vraťky Pavlíkové, děkujeme :)
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
120 g |
120 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vyšlehat bílky zvlášť do sněhu, žloutky se sladidlem do husta, pak opatrně smíchat a přidat půl lžičky prdopeče a pomletý mák, já peču ve formě na chlebíček vystlaný pečícím papírem.
Krém: mascarpone a 33%smetana, vyšleháno společně, pak ještě přidáno trochu kakaa a ještě chvíli prošleháno.
Makronutrienty
19%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 320 kJ | 1 074 kJ |
Kalorická hodnota | 316 kcal | 257 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,43 g
1,91 g |
6,86 g
1,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,843 SVJ | 0,686 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29 g
14,9 g |
23,6 g
12,1 g |
Bílkoviny | 7,96 g | 6,47 g |
Sůl | 0,193 g | 0,157 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů