Je to rychlá, lahodná roláda...občas tento nízkosacharidový moučník ke kávě je vítán:).
Šlehám celá vejce, zkouška dopadla dobře:).
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
2 hrsti |
2 hrsti |
250 g |
250 g |
Navrch | |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Ušleháme si společně vajíčka, xylitol a horkou vodu do husté pěny.
Snížíme otáčky a lehce vmícháme sypké suroviny.
Pečeme asi 10 minut/200°C dorůžova na pečícím papíru.
Ještě horké opatrně smotáme i s papírem a necháme vychladnout.
-
Mezitím si ušleháme šlehačku dotuha.
Připravíme maliny, či jiné LC ovoce.
-
Opatrně rozmotáme, potřeme větší částí šlehačky, na kraj pruh malin a pevně zarolujeme.
Potřeme vrch šlehačkou a posypeme mandlovými lupínky.
-
Dáme do lednice vychladit a těšíme se:), je fakt moc dobrá:))
Makronutrienty
28%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 838 kJ | 575 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 137 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,67 g
1,45 g |
5,95 g
0,991 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,867 SVJ | 0,595 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
7,31 g |
11,6 g
5,01 g |
Bílkoviny | 5,85 g | 4,01 g |
Sůl | 0,126 g | 0,087 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů