Rukolový salát s avokádem

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Postup přípravy

  1. Do menší mističky dáme ingredience na zálivku. Rozšleháme vidličkou, až zálivka získá trochu hustější konzistenci.

  2. Mezi tím si připravíme suroviny na salát. Omyjeme salátové listy a ty pokrájíme, omyjeme rukolu a polníček.

    Omyjeme cehry rajčátka a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny.

    Pokrájíme sušená rajčata a ze skleničky vyndáme i kapary.

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučké proužky.

    Avokádo pokrájíme na kostičky. (Avokádo se rozpůlí, vyndá se pecka, následně se lžící vyžďoubne půlka akováda ze slupky a ta se pokrájí. Pokud je avokádo zralé, měkčí, lze dužinu od šlupky oddělit velmi snadno.)

  3. Všechny suroviny lehce promícháme dohromady ve velké míse. Posypeme slunečnicovými semínky a okořeníme trochou provensálského koření (nejlepší chuť má to, které se kupuje rovnou v mlýnku i se solí)

  4. Zálivkou salát poléváme až těsně před podáváním, aby nezměkl. Před politím zálivku ještě trochu promícháme vidličkou a celou ji vlijeme na salát, ten pak ještě zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte