Skvělý nízkosacharidový dezert plný bílkovin...další můj termix:)
- 7m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Termix | |
---|---|
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
250 g |
250 g |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Do vroucí smetany dáme povařit mletý mák, přidáme skořici. Chvíli povaříme, vypneme a necháme dojít.
Vmícháme citronovou šťávu (nemusíme), příp. xylitol a tvaroh.
-
Dáme do 3 skleniček, ozdobíme jahodou a šup přes noc do lednice.
Makronutrienty
24%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 639 kJ | 1 001 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 239 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,01 g
3,85 g |
9,42 g
6,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,601 SVJ | 0,942 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
5,49 g |
17,6 g
8,62 g |
Bílkoviny | 7,84 g | 12,3 g |
Sůl | 0,068 g | 0,106 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů