@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
6 kusů |
6 kusů |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Chléb | |
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše nakrájíme najemno, smícháme a dochutíme.
-
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme sůl a vymixujeme v tuhý sníh. Ke žloutkem přidáme 4 lžíce vlažné vody a vyšleháme do světlé pěny, k té přidáme rozemleté lněné semínko, slunečnicová semínka, prášek do pečiva, kmín a dle potřeby ještě sůl. Poté opatrně po částech přimícháme sníh z bílků. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 170 stupňů dozlatova (propečenost zkoušíme špejlí).
Makronutrienty
23%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 640 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,82 g
2,04 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,582 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
2,24 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 8,52 g | 0 g |
Sůl | 0,863 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů