Dýňový low carb cheesecake - koláč

Jogínka

Vždy jsem si říkala, jak asi chutná dýňový koláč. Věřte, že je skvělý. Hodí se nejen jako výborná odpolední low carb svačina či dezert, můžete si ho vzít třeba i do práce na svačinku. Dýňový nízkosacharidový tvarohový koláč, tzv cheescake je velice jednoduchý a rychlý. Tenhle je díky gorgonzole trochu pikantní, takže nečekejte nějaký sladký dezertík. Klidně jej vyzkoušejte i pokud neholdujete nízkosacharidové stravě. Místo xylitolu můžete dát trochu klasického cukru. Koláč je upečený ze základních surovin, ozdravíte s ním svůj jídelníček. Dobrou chuť :)

Postup přípravy

  1. Korpus - změklé máslo smícháme s mletými lněnými a slunečnicovými semínky, přidáme mleté ořechy a zpracujeme těsto. Těsto namačkáme do dortové formy a pečeme v troubě cca 20min při 160st.

  2. Dýni Hokkaido uvaříme doměkka, slijeme vodu a umixujeme tyčovým mixérem dohladka. K dýni přidáme ostatní suroviny určené na náplň, lehce umixujeme a nalijeme na upečený korpus.

  3. Cheesecake pečeme v troubě cca 45min. při teplotě 160st. Cheesecake je upečený, když okraj je pevný a narůžovělý, vnitřek se lehce chvěje. Po upečení vypneme troubu, lehce otevřeme dvířka a koláč necháme v troubě vychladnout. Před podáváním koláč vychladíme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte