Holubky

Jana H

Klasická romská specialitka, závitky ze zelí nebo kapusty, plněné mletým masem

Postup přípravy

  1. Z hlávky kapusty oloupeme vnější listy, vyřízneme košťál a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 10 minut, pak vyndáme z vody a necháme vychladnout.

  2. Mleté maso, koření, cibuli, česnek, jednu konzervu rajčatového protlaku a květák rozmixovaný na drobno dobře promícháme.

  3. Na dno kastrolu dáme několik listů kapusty. Z uvařené hlávky bereme jeden list po druhém, do každého zabalíme hrst masové směsi, a klademe do kastrolu.

  4. Na konec na vrch položíme několik plátků bůčku nebo slaniny, zalijeme vývarem z kapusty a necháme dusit. V průběhu dušení přidáme směs rajčatového protlaku, čili, a dalšího koření podle chuti.

    Dusíme asi 1,5 hodiny.

  5. Holubky jsou ještě lepší následující den, když se všechny chutě pořádně rozleží...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte