Cappuccino je rozhodně jeden z nejoblíbenějších kávových nápojů. Skládá se z 1/3 espresso káva, z 1/3 mléka a našlehané mléčné pěny. Pojďme se podívat na jeho složení a nutriční hodnoty.
Postup přípravy
-
Přípravou cappuccina vás provede barista Zdeněk Smrček. Na espresso si připravte 7g mleté espresso kávy.
Makronutrienty
46%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 174 kJ | 130 kJ |
Kalorická hodnota | 41,6 kcal | 31,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,55 g
3,03 g |
2,66 g
2,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,355 SVJ | 0,266 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,17 g
1,16 g |
1,63 g
0,867 g |
Bílkoviny | 1,97 g | 1,48 g |
Sůl | 0,06 g | 0,045 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů