Rychlá zdravá svačinka, která potěší váš důležitý střevní mikrobiom ! :) Kefír je zdrojem prospěšných bakterií pro naše střeva. Výzkumy ukazují, že právě zdravý pestrý mikrobiom (taková ZOO hodných bakterií v našich střevech) se významně podílí na naší imunitě!
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
můžete použít i směs lesní ovoce nebo jahody :) 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kefír a ovoce promixujeme v mixéru a máme hotovo :))
Makronutrienty
57%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 201 kJ | 805 kJ |
Kalorická hodnota | 48,1 kcal | 192 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,9 g
4,02 g |
23,6 g
16,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,59 SVJ | 2,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,69 g
0,437 g |
6,77 g
1,75 g |
Bílkoviny | 2,85 g | 11,4 g |
Sůl | 0,073 g | 0,291 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů