Káva FLAT WHITE

Jídelní plán

Flat white je oblíbený kávový nápoj pocházející z Austrálie a Nového Zélandu. Připravuje se z dvojitého espressa (doppio), na které se nalévá jemně našlehané plnotučné mléko.

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte dvojité espresso do šálku o objemu 150–180 ml. Mezitím v konvičce napěňte plnotučné mléko pomocí parní trysky. Cílem je vytvořit tzv. mikropěnu – jemnou, krémovou texturu s malými bublinkami, ne hustou pěnu jako na cappuccino. Mléko zahřejte na teplotu přibližně 60–65 °C, nikdy ho nenechávejte vařit. Jakmile je mléko připravené, začněte ho pomalu nalévat do šálku s espressem. Nalévejte z menší výšky, aby se mléko spojilo s kávou a vytvořilo charakteristickou hladkou konzistenci nápoje.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte