Krémová hladká fazolová polévka z bílých fazolek NAVY s cuketou, batátem, petrželí, česnekem a mandlovým mlékem
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Kromě cukety, kterou lze použít na sladko i na slano, jsem si oblíbila také fazolky.
Fazole zařazuji do našeho jídelníčku ráda, fazole Navy jsou velmi jemné a chuťově příjemné. Tato polévka mě velmi mile překvapila a rozhodně si ji ráda zopakuji. Těžko se popisuje její chuť, musí se prostě vyzkoušet.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 g |
2 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 350 ml |
350 ml |
Postup přípravy
-
Fazole propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou dle potřeby, přidáme řasu kombu a vaříme 15 minut.
Než se nám fazole uvaří, připravíme si zeleninu na polévku. Oloupeme a pokrájíme cibuli, cuketu, petržel, batát, česnek.
-
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, petržel, batát a jeden prolisovaný stroužek česneku, zalijeme rostlinným mlékem a přidáme mletý kmín a sůl.
-
Vařené fazole přecedíme a dáme stranou. Když je zelenina v polévce měkká, přidáme bílé fazole, rozmixujeme dohladka a dle chuti přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme.
Makronutrienty
69%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 453 kJ | 1 260 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 301 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,2 g
1,59 g |
50,6 g
4,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,82 SVJ | 5,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,01 g
0,768 g |
5,59 g
2,13 g |
Bílkoviny | 6,08 g | 16,9 g |
Sůl | 0,613 g | 1,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů