Polévku můžeme vařit pokaždé jinou, dle možností a chutí. Je dost sytá, poslouží nám i jako nízkosacharidový (lowcarb) oběd. Já vždy přidávám čerstvý zázvor, ať má polévka grády:).
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 cm |
3 cm |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
vařená 2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nastrouháme), orestujeme na ghí, zalijeme vodou, osolíme a opepříme.
Vaříme doměkka, na konci přidáme najemno nastrouhaný zázvor.
-
Tyčovým mixérem dojemna rozmixujeme.
Servírujeme s vajíčkem, smetanou, dýňovými semínky a čerstvou petrželkou.
Makronutrienty
36%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 452 kJ | 1 082 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,74 g
2,89 g |
16,1 g
6,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,674 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,17 g
3,31 g |
17,2 g
7,92 g |
Bílkoviny | 4,85 g | 11,6 g |
Sůl | 1,43 g | 3,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů