Kuřecí játra na smetaně s květákovou rýží

Adéla Kábelová

Játra jsou nutričně bohatou potravinou a je dobré je pravidelně zařazovat do jídelníčku. Jsou také levná a jejich úprava vám nezabere moc času.

Postup přípravy

  1. Nejprve si očistíme játra a nakrájíme je na větší kousky. Ty pak orestujeme dozlatova na pánvi na rozpáleném másle ghí. Játra opepříme a dáme stranou.

    Ve stejné pánvi orestujeme cibuli (můžeme přidat trochu ghí), po chvílí přidáme česnek, na větší kousky nakrájené žampiony a červenou papriku. Chvilku vše společně restujeme a pak do pánve vrátíme játra. Přidáme smetanu a dusíme dokud omáčka nezhoustne (cca 5-10 minut). Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

    Jatýrka jsem podávala s květákovou rýži. Mražený květák povolím na pánvi s trochou vody a poté rozmixuji v robotu na konzistenci podobnou rýži.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte