Lehký bramborový salát

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Na internetu naleznete mnoho alternativních „zdravějších“ receptů na bramborový salát. Přitom na tradičním bramborovém salátu není nic špatného. Stačí místo kupované majonézy použít vlastní doma vyrobenou a nepřehánět to s ní. Salát pak můžete připravit klidně bez brambor, na chuti to vůbec nepoznáte.

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  2. Mrkev, petržel a celer uvaříme do měkka (cca 20 minut) ve vodě společně s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a lžičkou soli.

  3. Ze zeleniny vyndáme koření a necháme chvíli vychladnout.

  4. Zeleninu a vejce nakrájíme na kostičky, ideálně využijte tzv. kráječ brambor a zeleniny (kovové kolečko s mřížkou uprostřed).

  5. Vše smícháme společně s majonézou a podle chuti opepříme a dosolíme.

  6. Necháme vychladnout v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte