Losos s citrónem a česnekem

Recepty pro život

Věděli jste, že Americká kardiologická asociace doporučuje dopřávat si lososa, či jiné tučné ryby, dvakrát týdně jako prevenci proti srdečnímu infarktu? Losos navíc patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin.

Lososa si snadno a rychle připravíte na mnoho chutných způsobů, třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat.

Postup přípravy

  1. Troubu necháme předehřát na 200°C.

    Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

    V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.

  2. Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.

  3. Jako příloha k lososovi se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.

    Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte