Nudle do polévky - LC

Laduš

Chyběly vám někdy při low carb stravě nudle do polévky? Přiznám se, že mně někdy ano. A jelikož jsem se doposud ani nesetkala s žádným receptem na nudle (když nepočítám grusetky, se kterými jsem se nikdy nespokojila), rozhodla jsem se je vyrobit sama.

Již dříve jsem experimentovala s lupinovou moukou na výrobu těstovin. Recept jsem před časem doladila tak, aby bylo těsto poddajnější. Přesto ale musím upozornit, že práce s ním je o něco složitější, než s těstem na nudle z obilné mouky. Ovšem co se týče chuti, tak lupinové nudle skutečně chutnají, jak mají, tedy jako nudle. :)

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smíchat a vypracovat těsto. Těsto několik minut hníst, dokud nebude krásně vláčné a nelepivé. Pak jej zabalit do fólie a nechat odstát minimálně hodinu v pokojové teplotě. Poté těsto krátce prohníst a vyválet. Pokud máte strojek na těstoviny, protáhnout strojkem. Pak nakrájet na nudle. To už je lepší udělat nožem, ze strojku jsou příliš maličké. Uvařit v osolené vodě. Stačí 3 minuty, rozhodně ne víc, aby se nerozvařily.

    Nudle na tácu trochu prosypat lupinovou moukou, aby se neslepily. Sušit asi tak tři dny. Pak uchovávat ve sklenici s víčkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte