Paprikový salát s mozzarellou

Jídelní plán

Tento jednoduchý a svěží salát z pečených červených paprik je ideální jako letní lehká večeře. Sladkost pečených paprik krásně doplňuje jemná mozzarella, voňavá bazalka a balsamiková zálivka. Skvěle chutná horký, i připravený předem a vychlazený.

Postup přípravy

  1. Papriky rozkrojte napůl a položte je řezem dolů na plech vyložený alobalem. Vložte je pod gril (troubu nastavte na funkci grilu) a pečte, dokud slupka nezčerná a nezačne se oddělovat.

    Horké papriky přesuňte do mísy a zakryjte potravinovou fólií. Nechte je několik minut zapařit – slupka pak půjde snadno sloupnout. Jakmile vychladnou, papriky oloupejte a nakrájejte na proužky.

    Do větší mísy vložte nakrájené papriky, přidejte olivový olej, balsamikový ocet, najemno nasekaný česnek, čerstvě natrhanou bazalku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte alespoň hodinu (nebo klidně přes noc) odležet v lednici.

    Před podáváním salát přendejte do servírovací mísy nebo na talíř a navrch natrhejte kousky čerstvé mozzarelly.

    Jak recept obměnit? Já často ani papriku neloupu, nakrájím rovnou na proužky a ochutím. Po upečení už jen přimíchám bazalku a mozzarellu a jím teplé:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte