- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Omáčka | |
3 kusy |
3 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme ji na plátky, ty posolíme a vložíme na olejem vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený pekáč a pečeme přibližně 20-30 minut.
-
Mezitím si připravíme vaječnou omáčku – tři uvařená vajíčka rozmixujeme s 4mi lžíce bílého jogurtu a dochutíme solí, pepřem a hlavně pořádnou dávkou pažitky a třeba troškou rozmarýnu. Upečenou dýni podáváme přelitou vaječnou omáčkou a bramborami vařenými ve slupce.
Makronutrienty
53%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 204 kJ | 1 183 kJ |
Kalorická hodnota | 48,7 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,6 g
2,76 g |
32,5 g
16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,56 SVJ | 3,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,99 g
0,677 g |
11,5 g
3,93 g |
Bílkoviny | 2,92 g | 16,9 g |
Sůl | 0,148 g | 0,858 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů