- 4h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso okořeníme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě vyhřátí na 120ºC. Maso obvykle změkne za 3 – 4 hodiny. Po upečení je maso šťavnaté a měkké.
-
Doba pečení je závislá na tom, z jak starého kusu maso pochází. Servírujeme s vařeným bramborem, zeleninou a jogurtovo-koprovým dipem.
Makronutrienty
1%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 954 kJ | 2 415 kJ |
Kalorická hodnota | 228 kcal | 577 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,495 g
0 g |
1,25 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,05 SVJ | 0,125 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
9,72 g |
44,7 g
24,6 g |
Bílkoviny | 17,2 g | 43,4 g |
Sůl | 0,81 g | 2,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů