Řecký salát

Adéla Kábelová

Osvěžující řecký salát plný chuti, který vás přenese na sluncem zalitou pláž. Rychlý, lehký a ideální letní pokrm, když chcete jíst zdravě, ale bez kompromisů v chuti.

Postup přípravy

  1. Zeleninu – rajčata, okurku a papriku – nakrájíme na menší kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Přidáme nakrájené olivy a najemno nasekanou mátu. Vše promícháme v míse.

    Polovinu sýru feta použijeme na přípravu zálivky – smícháme ji s olivovým olejem, octem, solí, pepřem a případně trochou hořčice. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké, krémové konzistence.

    Zbylou polovinu sýru rozdrobenou přidáme k salátu, zalijeme zálivkou a důkladně promícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte