Teplý bramborový salát s hovězím masem

Adéla Kábelová

Skvělé jídlo na letní oběd nebo večeři – jednoduchý, svěží bramborový salát s fazolkami doplňuje poctivý flák masa. Ideální kombinace pro milovníky dobrého masa i lehčích příloh.

Postup přípravy

  1. Brambory nejprve uvaříme ve slupce doměkka. Mezitím si v míse smícháme na větší kousky nakrájená cherry rajčata a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Připravíme si zálivku z olivového oleje, vinného (nebo jablečného octa), hořčice, soli a pepře – stačí jen dobře promíchat. Jakmile jsou brambory hotové, vyjmeme je a do stejné vody vložíme na krátkou chvíli mražené fazolky. Když změknou, scedíme je a ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly sytou zelenou barvu. Uvařené brambory nakrájíme na tenčí kolečka a společně s fazolkami přidáme do mísy k rajčatům a cibuli. Vše promícháme se zálivkou a dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami – výborná je máta, pažitka, petrželka nebo kopr, záleží na tom, co máte rádi.

    Steak před přípravou necháme alespoň půl hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Poté rozpálíme pánev, přidáme trochu ghí a maso opečeme z obou stran dozlatova. Po orestování přidáme na pánev více másla nebo másla ghí a stroužky česneku a maso ještě pár minut poléváme lžící rozpouštějícího se másla. Když je steak hotový (přibližná doba závisí na tloušťce masa a požadovaném stupni propečení), osolíme ho, opepříme a necháme chvíli odpočívat, než ho nakrájíme na proužky.

    Na talíř servírujeme porci bramborového salátu a k tomu nakrájený steak.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte