Kuřecí stehno s citronovým bramborem a řeckým salátem

Adéla Kábelová

Kuřecí stehno s bramborem a řeckým salátem – chutné, vyvážené jídlo, které spojuje šťavnaté pečené maso s lehkostí středomořského salátu. Skvělá volba, když chcete sytý oběd i dávku svěží zeleniny na jednom talíři. Porci brambor lze upravit podle typu diety :-)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehno ochutíme solí, pepřem, sladkou a uzenou paprikou a koření důkladně vmasírujeme do masa.

    Brambory nakrájíme na měsíčky, zakápneme olivovým olejem, přidáme citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř a sušený česnek. Vše důkladně promícháme, aby se brambory dobře obalily.

    Do pekáče vložíme ochucené brambory i kuřecí maso. Přidáme kuličky koriandru, celé oloupané stroužky česneku, cibuli nakrájenou na půlkolečka a ještě jednou zakápneme citronovou šťávou. Navrch položíme snítku rozmarýnu a tymiánu.

    Pečeme odkryté v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 45 minut. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme dalších 10–15 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka a brambory nezískají zlatavou barvu.

    Podáváme s čerstvým řeckým salátem podle samostatného receptu.

    Řecký salát

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte