Rýchlé lowcarb jídlo, doplníme dipem a zeleninou a olizujeme se...děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
400 g |
400 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Marináda | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Játra očistím, nakrájím na plátky cca 1cm silné a naložím na dvě hodiny do marinády, pak obalím v lahůdkovém droždí a osmažím.
Makronutrienty
12%
66%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 714 kJ | 1 695 kJ |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 405 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,78 g
0,694 g |
8,98 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,378 SVJ | 0,898 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,33 g
3,18 g |
17,4 g
7,56 g |
Bílkoviny | 21,4 g | 50,8 g |
Sůl | 0,586 g | 1,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů