Cizrnové nebe z jednoho hrnce

Hledáte rychlý, výživný a přitom chuťově výjimečný rostlinný pokrm? Cizrnové nebe vás okouzlí svou krémovou omáčkou z kokosového mléka, sušených rajčat a bylinek. Skvěle se hodí k pečivu, rýži nebo těstovinám.

Postup přípravy

  1. Začněte tím, že si na pánvi rozehřejete olivový olej. Přidejte najemno nasekanou cibuli a česnek a opékejte je na středním plameni. Cibule by měla zesklovatět a česnek uvolnit svou vůni – obvykle to trvá kolem pěti minut.

    Poté do pánve přidejte rajčatový protlak, nasekaná sušená rajčata, italské bylinky, špetku chilli vloček a sůl. Tuto směs promíchejte a nechte několik minut opékat, dokud se koření hezky nerozvoní.

    Následně přilijte zeleninový vývar a kokosové mléko. Dobře promíchejte, dokud se ingredience nespojí v krémovou omáčku. Kokosové mléko můžete nahradit třeba i smetanou na vaření. Omáčka by měla být hladká a voňavá, s jemně pikantním nádechem.

    Do této směsi přidejte scezenou a propláchnutou cizrnu. Promíchejte, zakryjte pokličkou a nechte krátce provařit – postačí dvě až tři minuty, aby se cizrna prohřála a vstřebala chutě.

    Nakonec do pokrmu přidejte hrst natrhané bazalky (nebo třeba i špenátu, pokud bazalku nemáte). Lehce promíchejte, až listy změknou a zavadnou. Pokud chcete změnu, nebojte se do receptu přidat třeba nastrouhaný parmazán a žampiony:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte