Výborné osvěžující jídlo pro letní horké dny
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 litr |
1 litr |
1 litr |
1 litr |
1 hrst |
1 hrst |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Vajíčka uvařím natvrdo a nechám vychladit.
-
Červenou řepu nakrájím na kostičky a uvařím v zeleninovém vývaru do měkka. Nechám vychladit.
-
Polovinu řepy odeberu, druhou polovinu rozmixuji ve vývaru. Přidám kefír, zbylou řepu a salátovou okurku nakrájenou na kostičky.
-
Ochutím nakrájeným koprem, dochutím octem, je možné přidat i jogurt, podle chuti a fantazie.
-
Na talíř naservíruji chlodnik, vajíčka, dozdobím koprem nebo petrželkou, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Makronutrienty
49%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 152 kJ | 777 kJ |
Kalorická hodnota | 36,2 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,68 g
2,74 g |
18,9 g
14,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,368 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,42 g
0,435 g |
7,31 g
2,23 g |
Bílkoviny | 2,47 g | 12,7 g |
Sůl | 0,36 g | 1,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů