Kuřecí stir-fry s pak choi a jarní cibulkou - LC

Laduš

Na stir-fries mám ráda kromě chuti také jednoduchost přípravy. Vždy je důležité si všechny ingredience nachystat a nakrájet předem. A pak už jen stojíte u pánve a tvoříte. Použité suroviny se dají různě obměňovat podle toho, co máte rádi nebo co máte zrovna k dispozici. Navíc tato úprava pokrmu nezabere více jak půl hodiny.

Postup přípravy

  1. Maso si můžeme předem naložit. Nakrájíme jej na silnější nudličky, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, čerstvě nadrcený pepř, sezamový olej a obě omáčky. Důkladně promícháme, misku zakryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice, až na 24 hodin, ale stačí třeba i na hodinu nebo dvě.

  2. Misku s naloženým masem vytáhneme z lednice ven včas před přípravou jídla, aby maso dostalo pokojovou teplotu.

    Připravíme se všechnu zeleninu. Papriku a bílé části pak choi nakrájíme na proužky nebo kostičky. Malé zelené listy necháme vcelku, velké můžeme rozkrojit na menší části. Nať jarní cibulky nakrájíme na malé kousky, cibulky na měsíčky.

  3. Ve woku rozpálíme olej a velmi zprudka za stálého promíchávání orestujeme kuřecí maso. Je lepší maso restovat po částech, nebo alespoň na 2x, aby se pánev příliš neochladila a maso nepustilo šťávu. Orestované maso vyndáme na talíř.

  4. Je-li třeba, do pánve přikápneme trochu vody, vložíme nakrájenou cibuli (pokud nemáte dostatečně velké cibule z těch jarních cibulek, můžete použít šalotku) a osmahneme. Pak postupně přidáváme nakrájené bílé části pak choi, nať jarní cibulky a papriku. Když je vše orestované tak akorát, aby byla zelenina ještě na skus (radši ať je udělaná méně než více), vrátíme do woku zpět maso a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a necháme chviličku probublávat, aby se omáčka zredukovala. Pokud je omáčky více, můžeme zahustit troškou konjakové mouky (přidala jsem asi třetinu lžičky). Když jsme s omáčkou spokojeni, přidáme zelené listy pak choi a už jen chvíli povaříme, spíše prohřejeme, aby nám listy příliš nezavadly a zachovaly si pěkně zelenou barvu.

  5. Jako přílohu mám konjakové nudle, které jsem po uvaření nechala okapat a oschnout na cedníku. Pak jsem je na trošce olivového oleje osmahla na pánvi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte