Výborný dezert, díky kefíru je bublanina vláčná.
Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)
- 35m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 12 g |
12 g |
200 ml |
200 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše jsem smíchala, těsto nalila na plech. Pokladla jsem blumami, meruňkami, jostou. Měly být navrchu mandlové lupínky, ale zapomněla jsem na ně.
A pekla jsem asi 30 minut do zezlátnutí.
Makronutrienty
42%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 508 kJ | 510 kJ |
Kalorická hodnota | 360 kcal | 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,6 g
1,99 g |
8,68 g
0,675 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,56 SVJ | 0,868 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,3 g
2,62 g |
8,9 g
0,886 g |
Bílkoviny | 9,61 g | 3,25 g |
Sůl | 0,529 g | 0,179 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů