Netradiční, ale překvapivě výborná kombinace! Těstoviny s omáčkou z červené řepy a cottage sýrem jsou skvělou volbou, když nechcete jíst pořád maso, ale potřebujete dostatek bílkovin. Rychlé, lehké a výživné jídlo, které si zamilujete.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
90 g |
90 g |
125 g |
125 g |
40 g |
40 g |
70 g |
70 g |
petrželka, petrželová nať mražená 2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si do mixéru dáme předvařenou červenou řepu, cottage sýr, ricottu, balzamikový ocet, sůl a pepř dle chuti a rozmixujeme dohladka (já použila tyčový mixér). Můžeme přidat i trochu vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce. Přidáme připravenou řepnou omáčku a krátce společně prohřejeme, aby se chutě propojily. Na talíři ozdobíme trochou petrželky.
TIP Navrch těstovin můžeme na ozdobení přidat ještě ricottu, nebo i kozí sýr nebo nivu. Skvěle podpoří nasládlou chuť řepy.
Makronutrienty
58%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 664 kJ | 2 197 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 525 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,8 g
3,77 g |
65,5 g
12,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,98 SVJ | 6,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,9 g
1,51 g |
12,9 g
4,98 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 34 g |
Sůl | 0,372 g | 1,23 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů