Těstoviny s omáčkou z červené řepy a cottage sýru

Adéla Kábelová

Netradiční, ale překvapivě výborná kombinace! Těstoviny s omáčkou z červené řepy a cottage sýrem jsou skvělou volbou, když nechcete jíst pořád maso, ale potřebujete dostatek bílkovin. Rychlé, lehké a výživné jídlo, které si zamilujete.

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si do mixéru dáme předvařenou červenou řepu, cottage sýr, ricottu, balzamikový ocet, sůl a pepř dle chuti a rozmixujeme dohladka (já použila tyčový mixér). Můžeme přidat i trochu vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.

    Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce. Přidáme připravenou řepnou omáčku a krátce společně prohřejeme, aby se chutě propojily. Na talíři ozdobíme trochou petrželky.

    TIP Navrch těstovin můžeme na ozdobení přidat ještě ricottu, nebo i kozí sýr nebo nivu. Skvěle podpoří nasládlou chuť řepy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte